Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Український кінорежисер Любомир Левицький опублікував у відкритому доступі документальний фільм «Йди за мною» (Follow me), в основі якого — зйомки з дрона, за допомогою якого військові рятували цивільних.

«Один з найбільш напруженіших документальних фільмів, які ви бачили в своєму житті», — йдеться в анотації до фільму.

Влітку пара з Бахмута поїхала рятувати батьків із зони бойових дій. Біля Ізюма автівка під’їхала надто близько до російських позицій і потрапила під обстріл. Жінку з тяжко пораненим чоловіком помітив дрон військових 93-ї бригади «Холодний Яр». Оператор дрона почав скеровувати жінку до українських позицій.

Військові передали Левицькому кадри, зняті квадрокоптером.

«Коли я побачив, спочатку не повірив, що це реальні кадри, так круто вони були зроблені з точки зору кадрування. Цей матеріал був дуже цінний, і його автори не знали, що з ним робити», — розповів режисер виданню SPEKA.

Любомир Левицький відомий як режисер художніх фільмів «Штольня», #SelfieParty, «Тіні незабутих предків», «Чорна п’ятниця». Після початку російського вторгнення він сфокусувався на документальному кіно.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button