Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/hostomel.ukraine

Мистецтвознавча експертиза оцінила графіті Бенксі «Жінка в противогазі», зрізане зі стіни будинку в Гостомелі, в 9 041 850 гривень, ідеться в рішенні Ірпінського міського суду.

Сама ухвала стосується запобіжного заходу для 32-річного математика Сергія Довгого. Суд вирішив, що підозрюваний має перебувати під цілодобовим домашнім арештом протягом 56 діб і носити електронний браслет.

Довгого обвинувачують за статтею «крадіжка в особливо великих розмірах» (ч. 5 ст. 185), що передбачає позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

В ухвалі зазначено, що він хотів збагатитися, «незаконно заволодівши частиною муралу “Жінка в противогазі” анонімного англійського андеграундного художника Бенксі».

Фото: facebook.com/hostomel.ukraine

Також у тексті зазначено, що математик намагався спричинити шкоду відділу культури молоді та спорту Гостомельської селищної ради. Гостомельська адміністрація визнала графіті Бенксі культурним надбанням і меморіалом мужності місцевих мешканців та вирішила зберегти твір для майбутніх поколінь.

Демонтувати графіті Довгому допомагали двоє його товаришів — київський програміст і черкаський скульптор. Суд дійшов висновку, що вони були введені в оману щодо наявності дозволів це зробити.

Фото: facebook.com/hostomel.ukraine

Раніше в інтерв’ю Ґратам Сергій Довгий повідомляв, що хотів продати графіті Бенксі з аукціону Sotheby’s і на вторговані гроші купити щонайменше 40 автомобілів для військових ЗСУ.

Читайте також: Бенксі став почесним громадянином міста на Київщині

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button