Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23634 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: skhov.com

Харківські підприємці запустили проєкт із будівництва автономних підземних бомбосховищ «Схов». За словами співзасновника проєкту Олександра Чирви, підземний металевий бункер має оснащення для комфортного життя з можливістю довгострокового автономного проживання.

«Схов» – це зменшена копія звичного домашнього просотору, в якому присутнє все необхідне для довгострокового проживання. Бункер має два виходи: резервний вихід розміщується на даху спальні. Базова комплектація містить ванну кімнату, кухню і спальню для трьох осіб.

Бункер заглиблюється на три метри під землю, та монтується в спеціальний котлован. Після чого відливається міцна захисна бетонна плита. Такий спосіб встановлення може гарантувати найвищий рівень безпеки, стверджують проєктувальники. Бомбосховище під’єднують до мережі водопостачання, каналізації, енергомережі та оснащують системою вентиляції. Металоконструкція має міцне антикоррозійне покриття та утеплена мінеральною ватою.

«Схов» складається з двох модулей, це основне приміщення та одномаршеві сходи. Модулі з’єднуються між собою в процесі монтажу укриття. В залежності від ступеню заглиблення бункеру довжина сходів може змінюватися.

Читайте також: В Україні з’явився ринок бомбосховищ. Скільки коштує укриття

Конструкцію виготовляють на спеціальній фабриці. На ній відбувається комплектування бункера і тестування систем життєзабезпечення, після чого бункер відправляється клієнту та монтується під землею.

Ціна стартує від 2 450 000 гривень. До стандартної комплектації можна додати енергоєфективну систему вентиляції з рекурперацією, автономну систему енергопостачання, супутниковий інтернет, герметичні броньовані двері, додаткові місця для зберігання тощо.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button