Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 265 днів. За цей час ми опублікували 23398 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Erik Mclean/unsplash

Дев’ять архітектурних студій з Польщі створили інструкції для самостійного монтажу вживаних вікон, в рамках підтримки процесу низової відбудови в Україні.

У вересні 2022 року варшавська фундація BRDA надіслала київському благодійному фонду «Район#1» 638 вікон. Вікна передали людям, які ремонтують свої будинки та квартири. У лютому 2023 року запланований ще один збір, у травні – наступний.

Вікна в Україну також надсилає швейцарське архітектурне бюро In Situ. Вони безкоштовно передали вживані вікна у хорошому технічному стані, повністю придатні для повторного використання. Їхнє виробництво також не створює додаткового вуглецевого сліду.

У листопаді 2022 року в рамках фестивалю архітектури у Вроцлаві Зофія Яворовська з BRDYта Міхал Сікорський зі студії TŁO провели зі студентами воркшоп, на якому досліджували різні способи монтажу вживаних вікон. Адже такі вікна потрібно «підігнати» під параметри житла, або ж підготувати до їхнього встановлення саму оселю.

Результатом воркшопу стали два способи монтажу, які можна застосовувати самостійно, навіть якщо це квартира на десятому поверсі. З ними можна ознайомитися за посиланням.

Читайте також: Архітектори збирають сотні вікон у Польщі, щоб засклити українські оселі до зими. Як вони все організували?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button