Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 290 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Частина фортеці ХІХ століття — Лисогірського форту — на Лисій горі. Фото: Островский Александр, CC BY-SA 3.0

Київський еколого-культурний центр подав у грудні позов до суду на Київраду через наміри побудувати військовий меморіал на Лисій горі. Зараз готують ще кілька позовів на захист заповідника.

«Справа в тому, що рішення Київради про початок забудови Лисої гори зроблено вкрай непрофесійно, з величезними помилками та порушенням низки законів… навіть порушує власний регламент Київради, — зазначають у КЕКЦ. — Але ці грубі помилки дають нам можливість перемогти в судах».

Для покриття витрат на судові процеси в кількох судах активісти оголосили збір коштів. Запевняють, що за п’ятнадцять років КЕКЦ уже виграв 63 суди. Зараз також ведуть судовий процес на захист заказника «Троєщинські луки». 

Петиція проти забудови Лисої гори набрала необхідну кількість підписів, однак Київрада її відхилила, пославшись на центральні органи влади.

Верховна Рада проголосувала за створення військового кладовища з меморіалом у червні. Комплекс бачать як аналог меморіального цвинтаря в Арлінгтоні, США. 

Екологи та громадські активісти критикують наміри споруджувати меморіал на Лисій горі, наголошуючи, що будь-яке будівництво у урочищі заборонено законом. Крім того, що це заповідний фонд, місце з археологічною, ландшафтною й природною цінністю, тут дуже складний рельєф і круті схили, на яких тривають ерозійні процеси.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button