Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 290 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Військове кладовище в Арлінгтоні, США. Фото: Forrest Smith / Unsplash

В уряді розраховують розпочати будівництво Національного військового меморіального кладовища вже навесні. Про це заявив заступник міністра у справах ветеранів Олександр Порхун в ефірі телемарафону, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Архітектурний конкурс, щоправда, ще не оголосили.

«Невеликі ескізи та начерки є. Ми плануємо його зробити на кшталт Арлінгтонського цвинтаря. Усі нормативно-правові акти схвалені Кабінетом міністрів щодо одноманітності поховань, одноманітності надгробних табличок», — сказав Порхун.

На передпроєктну документацію та на перші кроки в бюджеті закладено 32 мільйони гривень. Загалом держбюджет на 2023 рік передбачає 65 мільйонів гривень на будівництво та утримання меморіалу.

Меморіал планують збудувати на території урочища Лиса гора, проти чого виступають екологи. Київський еколого-культурний центр подав до суду на Київраду через це будівництво.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button