Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23272 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Візуалізація: Drozdov & Partners

Муніципальне житло для системи реабілітаційних центрів Незламні / Unbroken у Львові будуватимуть за проєктом архітектурного бюро Drozdov & Partners. Харківська компанія перемогла у конкурсі, повідомляє Управління архітектури та урбаністики Львівської міськради.

Під будівництво виділили дві ділянки на вулиці Миколайчука площею по 0,7 гектара кожна: одну лише для багатоквартирного житла, іншу — для житла та комерції. На кожну ділянку оголошено окремий архітектурний конкурс.

Будинки будуть комунальною власністю, у них мешкатимуть люди, що проходять реабілітацію у Львові.

Друге місце у конкурсі посів проєкт львівського AVR Development на чолі з Юліаном Чаплінським, третє — колектив київських архітекторів Олексія Вавушка, Владислава та Анни Хижняк. Журі також окремо відзначило пропозицію київського BURØ.

До екосистеми Unbroken входитиме також новий реабілітаційний корпус, що вже будується на вулиці Миколайчука. Проєкт розробила компанія abmk.

Візуалізація: abmk

Це сім поверхів з басейном, моделями квартири та навіть магазину, аби пацієнт міг максимально підготуватися до нових умов життя. Встановлять новітнє обладнання: роботизовану систему ходьби, екзоскелети, роборукавички.

Новий корпус планують відкрити вже у квітні цього року. Щороку отримувати допомогу тут зможуть 10 тисяч українців.

Ще один реабілітаційний центр з’явиться у Брюховичах, передмісті Львова. У конкурсі переміг проєкт Майстерні Бєляєвих. Докладніше про нього читайте в матеріалі.

Навесні також планують відкрити реабілітаційний центр фонду Superhumans — на базі обласного госпіталю ветеранів у Винниках. Щороку центр зможе приймати до трьох тисяч пацієнтів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button