Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23649 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Анастасія Олексюк

20 січня у Кракові відкрився ресторан української кухні Ciepło («Тепло»), повідомляє UAinKrakow.pl.

Ідея створити ресторан з’явилась у команди фонду ZeroCamps, яка з початку повномасштабного вторгнення надавала прихисток біженцям і допомагала з їжею. Команда раніше не мала досвіду в гастрономічному бізнесі, але побачила, що українки в Польщі потребують роботи. Нещодавно приєднався палестинець Айман, який єдиний працював у ресторанній сфері, він допоміг із формальностями. 

Фото: facebook.com/cieplokrakow

До офіційного відкриття ресторан працював деякий час у тестовому режимі, коли меню налічувало п’ять-шість основних страв: сирники, борщ, котлета по-київськи, галушки по-полтавськи. 

Зараз вибір поповнився супом дня та холодними закусками. Пропонують українське сало, власноруч замаринований оселедець, випечений на місці хліб. У закладі немає шеф-кухаря, меню складає вся команда.

«Нас часто просять приготувати щось веганське, наприклад, вінегрет. Хоч це й радянська страва, але ми її залишили, бо вона забута і смачна. Якщо страва по суті веганська, то ми залишаємо автентичний рецепт. Українці загалом були вегетаріанцями, а м’ясо їли тільки на свята», — розповідає співзасновниця фонду та ресторану Олена Михайловська.

Фото: facebook.com/cieplokrakow

Середній чек — 40 злотих. Веганський «смалець» із квасолі коштує 16 злотих, а найдорожча страва, реберця — 48 злотих. 

Протягом місяця в закладі, що розташований на вулиці Dietla 15, виставляють витинанки художниці Дарії Альошкіної.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button