Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У лютому на Контрактовій площі в Києві відкриють культурний простір «Модуль тимчасовості», що діятиме три місяці.

Це модулі-контейнери, які утворюють двоповерховий опен-спейс для різних заходів і кілька терас. Конструкцію для благодійного проєкту від Don’t Take Fake розробляли архітектори Balbek Bureau, а виготовили на Чорноморському судноремонтному заводі.

В інтер’єрі та меблях використали листову сталь із маріупольських Азовсталі та Металургійного комбінату імені Ілліча. У деяких місцях висота стелі не перевищує 2,3 метра. За задумом, це має нагадувати про дискомфорт під час перебування в укритті.

За допомогою проєкту планують збирати гроші на відновлення культурних пам’яток України. За вхід пропонують платити стільки, скільки відвідувач вважає доцільним.

Простір на Контрактовій діятиме три місяці, до початку травня. Він буде відкритий у будні з 12:00 до 21:00, на вихідних — з 10:00. Це буде виставковий простір, в якому також проводитимуть кінопокази та лекції. Експозицію сучасного мистецтва курує французький критик і головред журналу Beaux Arts Фабріс Бусто.

Експонат. Фото: Pierre Ardouvin

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button