Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото з відкритих джерел

Минулого року Київська міська рада підтримала 19 електронних петицій киян з 42, які набрали необхідну кількість голосів, йдеться у відповіді КМР на запит «Хмарочоса».

2022 року на сайті Київради було зареєстровано 560 електронних петицій, із них 42 набрали на свою підтримку необхідну для їх подальшого розгляду кількість голосів. Збір підписів на підтримку чотирьох із них завершився у 2023 році.

Загалом минулого року було розглянуто 33 електронні петиції, з яких: 14 – не підтримано, 19 –підтримано. Всього у голосуванні взяли участь 267 тисяч нових користувачів.

Проте не зважаючи на загальну статистику, найбільш резонансні петиції в Київраді відхиляли. Так минулого року Київрада відхилила петиції проти забудови нещодавно виявлених стародавніх печер на Воздвиженці, проти розташування меморіалу на Лисій Горі, за скасування зупинки транспорту під час тривог та проти встановлення новорічної ялинки на Софійській площі.

Водночас 2021 року було зареєстровано 405 петицій, але лише дві набрали необхідну кількість голосів. Позаминулого року було вісім тисяч нових користувачів.

Від 2015 (з початку функціонування сайту сервісу електронних петицій) до 2023 року було опубліковано 7482 петиції, із них 101 набрала необхідну кількість голосів. За цей час було підтримано 62 електронні петиції, але реалізовано 25. 37 з них знаходяться досі на реалізації.

Найпопулярніші петиції стосуються тем громадського транспорту, благоустрою, довкілля та дорожнього господарства.

Як відомо, масові заходи під час воєнного стану можливі лише за виключних обставин і тільки за умови їх письмового погодження. Минулого року, після початку великої війни, через складність організації мітингів електронні петиції почали активніше використовуватися киянами як інструмент демократії.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button