Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/auchanrussia

Головний офіс французької мережі супермаркетів Auchan заперечує, що магазини в Росії постачали речі для російських військових.

Такі звинувачення містилися у розслідуванні Le Monde, BellingCat та The Insider. Зокрема, журналісти стверджують, що «гуманітарну допомогу» окупантам збирали з товарів на складах «Ашана». Український офіс заявив, що шокований результатами розслідування і вимагає пояснень від головного офісу.

Як виправдовується компанія?

Французький офіс наполягає, що не проводить, не підтримує і не фінансує жодні благодійні збори для російської армії. А те, що супермаркети досі працюють на території федерації, пояснює тим, що потрібно годувати російське цивільне населення, так само як магазини мережі в Україні забезпечують доступ до їжі українцям.

«Ашан» прокоментував два приклади, наведені у розслідуванні. Так, замовлення, зроблене муніципалітетом Санкт-Петербурга у березні 2022 року, за три тижні після початку вторгнення, було перезамовленням і не містило ніяких підозрілих товарів, стверджують у компанії.

Коментуючи другий приклад, запевняють, що якщо у торговельному центрі в Самарі хтось збирав допомогу для солдат, то це робилося не в «Ашані» і мережа не брала в цьому участі.

Чому Auchan і Leroy Merlin не йдуть із Росії?

Мережею Auchan володіє сім’я Мюйє — так само, як брендами Leroy Merlin і Decathlon. Статки цієї родини оцінюються у 22 мільярди євро. Левову частку прибутків забезпечує саме бізнес у Росії, три згадані бренди відкрилися там у 2002-2006 роках, під час другої війни в Чечні. Для прикладу, російська мережа Leroy Merlin забезпечує оборот у 4,2 мільярда євро, поступаючись лише мережі власне у Франції та становлячи 18% від загального обороту компанії.

За деякий час після повномасштабного вторгнення в Україну компанія Decathlon таки пішла з російського ринку завдяки тому, що майже всі товари імпортувалися з-за кордону. А от магазини Leroy Merlin і Auchan лишилися, бо значна частина продукції, яку вони продають, — місцевого походження.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button