Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 295 днів. За цей час ми опублікували 23622 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: president.gov.ua

Президент США Джозеф Байден 20 лютого перебуває з офіційним візитом у Києві. У столиці України було введено жорсткий режим безпеки, рух автомобілів було зупинено, і навіть пішоходи не могли потрапити на деякі вулиці.

Байден та Зеленський, щільно оточені великою кількістю охорони, прогулялися центром Києва під звуки повітряної тривоги.

Фото: Dimitar Dilkoff

Washington Post назвало візит Байдена «несподіваним, драматичним і ризикованим». Видання пише, що візит президента демонструє «прихильність США, найбільшого фінансового та військового спонсора зусиль України, спрямованих на відсіч російським загарбникам на її території».

За словами Байдена, він здійснив неочікувану поїздку в Україну, тому що це «критично важливо», щоб ні у кого «не було жодних сумнівів» щодо підтримки Сполученими Штатами Києва та Зеленського.

Фото: president.gov.ua

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак назвав візит Байдена «стратегічним». У повідомленні Білого Дому йдеться, що президент США оголосить про новий пакет військової допомоги. Він включатиме артилерійські боєприпаси, протитанкові засоби та радіолокаційні системи. Вартість цього пакета допомоги – 500 млн доларів. Зеленський вважає, що пезультати сьогоднішньої зустрічі матимуть відображення на полі бою.

За даними NYT, Байден здійснив таємний візит до Києва після багатогодинної подорожі потягом від кордону з Польщею. Байден залишив Вашингтон без попередження після того, як у суботу ввечері разом з дружиною повечеряв у ресторані за межами Білого дому, що, як зазначає видання, буває не часто.

За словами Джима Ла Порти, журналіста Rolling Stone, якому було відомо про візит, розповів. Що президенту США представили «план» цієї поїздки в Україну, включаючи зустріч з Зеленським на польсько-українському кордоні або у Львові. Водночас Байден наполягав на тому, щоб він відвідав українську столицю, яка стала символом опору вторгненню під час битви за Київ у перші тижні війни.

Байден мав прибути до Варшави у вівторок вранці, офіційні особи неодноразово заперечували, що існують будь-які інші плани. Білий дім у неділю ввечері оприлюднив розклад на понеділок, згідно з яким президент все ще перебуває у Вашингтоні, а ввечері відлітає до Варшави, хоча насправді він вже був на півдороги до України.

Після візиту до Києва Байден вирушить до Польщі, щоб зустрітися з президентом Анджеєм Дудою та іншими союзниками США зі східного флангу НАТО.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button