Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Ростислав Шурма. Фото: Валентина Поліщук/Liga.net

Україна з міжнародними партнерами працює над створенням банку розвитку або фонду розвитку, повідомив заступник голови Офісу президента Ростислав Шурма в інтерв’ю Liga.net. За його словами, цей інструмент знаходиться на фінальній стадії, і буде презентований в найближчі місяці.

Шурма вважає, що для довгострокової відбудови Україна потребує доступ до приватного капіталу, доступ до великих фондів, комерційних банків, інвестиційних фондів. Крім того, країна потребує принципових структурних реформ, насамперед у частині верховенства права та антикорупції. Тому Україна повинна дати базовий канал фінансування проєктів відновлення.

«Саме тому ми зараз працюємо з нашими міжнародними партнерами — BlackRock та J.P. Morgan — над формуванням банку розвитку або фонду розвитку, які стануть першим локомотивом інвестицій у перші десятки-сотні проєктів і які допоможуть відкрити Україну для всього світового бізнесу», – розповідає Шурма.

Він додав, що цей інструмент на фінальній стадії, і в найближчі місяці він буде презентований сотням інвесторів зі всього світу та в Україні.

За оцінками KSE Institute, на грудень 2022 року прямі збитки інфраструктурі України через розв’язану Росією повномасштабну війну сягають 137,8 млрд доларів. Збитки від руйнувань житлового фонду оцінюються у 54 млрд доларів.

Читайте також: Допомога на мільярди: скільки грошей Захід вливає в Україну та скільки коштуватиме відбудова?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button