Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23649 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Укрзалізниця

З міркувань безпеки чинні американські президенти не подорожують залізницею, тож несподіваний візит Джо Байдена до Києва став рідкісною подією. 

«Безпечно доставили президента США Джозефа Байдена до Києва і назад. Там, де Air Force One не літає, підхоплює Укрзалізниця», — повідомила Укрзалізниця.

Байден мав вилетіти зі США до Варшави увечері 20 лютого для дводенної поїздки. Остаточне рішення про поїздку до Києва ухвалили лише в п’ятницю, хоча її планували місяцями, пише BBC.

Президентський літак Air Force One вилетів о 4:15 вранці 19 лютого. На борту перебувала свідомо невелика команда та двоє журналістів, від яких вимагали зберігати мовчання до того часу, доки Байден не прибуде до Києва. Далі Байден провів 10 годин у потязі до Києва — й відповідно, стільки ж дорогою назад до Польщі.

До того, як обійняти президентську посаду, Байден часто подорожував поїздом, що було, зокрема, й частиною піар-кампанії. Так, під час виборчих перегонів він заявляв: «Моя адміністрація запустить другу велику залізничну революцію для розвитку національної інфраструктури й заради вирішення кліматичної кризи».

Байдена прозвали «Амтрак Джо», бо він понад 30 років регулярно здійснював поїздами Amtrak 90-хвилинні поїздки з Вашингтона до свого дому у Вілмінгтоні. Він знав провідників в обличчя, а одна зі станцій у Вілмінгтоні отримала ім’я на його честь.

Згодом під час президентських кампаній в Огайо та Пенсильванії також користувався залізницею, щоб залучити голоси робітників.

Однак після інавгурації такі поїздки стали неможливими — так вирішила служба безпеки. Оцінки ризиків також посилилися через штурм Капітолію прихильниками Трампа.

Тож візит Байдена в Україну став безпрецедентним. Як наголосив радник з безпеки Джейк Салліван, це вперше, коли американський президент відвідує «країну у стані війни, де армія США не контролює критичну інфраструктуру».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button