Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Тренування групи ATLAS, що об’єднує контртерористичні підрозділи поліції ЄC. До цього об’єднання звернулася Україна. Фото: facebook.com/PolicjaPL

Протягом п’яти місяців 98 польських поліцейських брали участь у надсекретній місії на Київщині — розміновували деокуповані території, повідомляє Європейська правда з посиланням на Wirtualna Polska.

Торік Україна звернулася по допомогу в розмінуванні. У такому завданні не могли допомогти військові сапери з країн НАТО, оскільки Росія могла б розцінити це як провокацію.

Однак можна було б залучити поліцейських піротехніків. Відгукнулася лише Польща — інші країни вважали місію занадто небезпечною.

Влітку поляки набрали — виключно з добровольців — гуманітарну групу з піротехніків, медиків і охоронців. Також взяли з собою двох тренованих собак.

Польські поліцейські працювали в Київській області. Одним із перших завдань було розчищення території одного з аеропортів під Києвом.

Загалом поляки дві тисячі небезпечних предметів, очистили дороги і поля від протитанкових і протипіхотних мін. Жоден із польських поліцейських не постраждав.

Місію вирішили припинити на тлі даних розвідки про можливі нові наступальні дії Росії. Група повернулася додому тиждень тому. Щоб написати про цю місію, журналісти чекали на дозвіл від головного управління поліції.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button