Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23545 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/auchanrussia

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло французький холдинг Auchan у перелік міжнародних спонсорів війни.

Підставою стало те, що, компанія не закрила свій бізнес в Росії, а також нещодавнє журналістське розслідування.

Минулого тижня було опубліковано результати розслідування The Insider, Le Monde і Bellingcat. Журналісти заявили, що російські супермаркети Auchan постачали товари російським військовим під виглядом гуманітарної допомоги та передавала до військкоматів інформацію про своїх співробітників. Головний офіс Auchan відкидав звинувачення.

«Тобто “Ашан” в особі «Ашан росія» є прямим спонсором війни проти України», — підсумовують у НАЗК. «Ми хочемо, щоби будь-яким компаніям було соромно співпрацювати із вбивцями. Інститут репутації має діяти, тому ми внесли “Ашан” у перелік міжнародних спонсорів війни», — заявив голова агентства Олександр Новіков.

Для Auchan російський ринок є другим за значенням після Франції. Лише у 2020 році російський «Ашан» сплатив 167 мільйонів доларів до російського бюджету. Це дорівнює вартості 15 літаків СУ-25, 42 танків, 222 ракет «Калібр», або 477 тисячам автоматів АК-74.

Раніше НАЗК внесло до переліку спонсорів війни такі компанії: Procter&Gamble, OpenWay Group, Danieli, TMS Tankers Ltd., Minerva Marine Inc., Thenamaris Ships Management, Delta Tankers Ltd., Dynacom Tankers Management Ltd., Leroy Merlin, ComNav Technology, Mondi Group/Mondi PLC, eKassir, Liberian International Ship & Corporate Registry та Bonduelle.

Усі включені до цього переліку компанії вносяться до бази даних World-Check від міжнародної компанії London Stock Exchange Group.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button