Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Alex Avalos / Unsplash

Мережу комунальних кінотеатрів «Київкінофільм» вирішили перетворили на «багатофункціональні культурні центри». Таке рішення ухвалили міські депутати, повідомляє пресслужба КМДА.

«Київкінофільм» змінює назву на «Київський культурний кластер». Кінотеатри, відповідно, переформатують. У повідомленні не уточнюється, чи продовжуватимуть вони показувати фільми, однак зазначено, що йдеться про «комплекс послуг для вирішення культурних запитів населення».

«Ідеться про фахові консультації та інформаційну допомогу містянам, можливість користуватися приміщеннями та обладнанням для творчості, а також для навчання та спілкування», – зазначила заступниця голови КМДА Ганна Старостенко.

Криза муніципальних і незалежних кінотеатрів Києва почалася у 2018 році, коли закрилися «Кінопанорама» та «Україна». У 2019 році припинив роботу найбільший комунальний кінотеатр «Київ» — муніципалітет вирішив, що компанія, що ним керувала, не сплачувала достатньо грошей у бюджет.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button