Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 290 днів. За цей час ми опублікували 23587 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: КМДА

ТОВ «Культурний центр “Кінотеатр Київ”» через суд вимагатиме поновити свій статус орендаря та повернутися до приміщення кінотеатру «Київ». Про це розповів юридичний представник директорки компанії Володимир Власенко, пише БЖ.

За його совами, зараз команда формує новий, вже третій, позов до Господарського суду Києва. Юристи збирають інформацію, проводять аудит підприємства за 20 років. Власенко нагадав, що у 2021 році Господарський суд виніс рішення про повернення приміщення кінотеатру «Київ» ТОВ «Культурний центр “Кінотеатр Київ”». Однак потім воно було скасоване апеляційним судом.

«Тепер будемо повторного подавати позов до Господарського суду і добиватися поновлення договору згідно з чинним законодавством», – коментує Власенко.

Місто відмовилося продовжувати договір оренди з КЦ «Кінотеатр “Київ”» з початку 2019 року, мотивувавши тим, що орендар платить лише 47 тисяч гривень на місяць. Після цього було проведено конкурс і у травні будівлю передали компанії «Сінема-Центр», яка зобов’язалася сплачувати понад два мільйони гривень щомісяця.

Зміна орендаря супроводжувалася блокуванням кінотеатру та акціями протесту. Водночас нове керівництво та КМДА заявили, що кінотеатр «Київ» не може працювати, доки у приміщенні не буде зроблено капітальний ремонт.

Згодом стало відомо, що посадовців судитимуть за 22 мільйонів збитків місту у вигляді недоотриманої оренди за будівлю кінотеатру «Київ». За даними прокуратури, у 2019 році перший заступник начальника Департаменту комунальної власності та директор КП «Київкінофільм» уклали з ТОВ «Сінема-Центр» договір оренди приміщень кінотеатру. За договором, орендна плата становила 2,1 мільйон гривень на місяць.

Читайте також: Кінотеатри з галереями, барами та магазинами. Що передбачає рішення Київради про «Київський культурний кластер»?

Приватна фірма платила оренду з червня по листопад 2019 року. Однак у подальшому звернулась до Департаменту комунальної власності, щоб перевірити стан будівлі. У результаті була створена комісія, яка вже наступного дня склала акт про зупинення сплати орендної плати через неможливість використання орендарем приміщень кінотеатру.

Згідно з висновком експертизи приміщення кінотеатру «Київ» повністю придатне для експлуатації за цільовим призначенням – організації кінопоказів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button