Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Info Киев, Google Maps

Місто підписало договір із компанією «Сінема-Центр» про передачу будівлі кінотеатру «Київ» в оренду, повідомляє прес-служба КМДА.

«Кінотеатр “Київ” – це культова споруда у самісінькому центрі міста, яка має як історичну, так і естетичну цінність для столиці. Тому ми очікуємо, що за нового орендаря, із яким уже підписано договір, наш кінотеатр отримає друге дихання, при цьому, звісно, залишиться зі своїм мистецьким спрямуванням», – зазначив заступник голови КМДА Володимир Слончак.

Компанія щомісяця платитиме місту 2,1 мільйона гривень без ПДВ, при цьому оплата відбуватиметься авансом за два місяці.

Впродовж 30 днів нова адміністрація має презентувати програму роботи кінотеатру.

«Сінема-Центр» перемогла у конкурсі на «Києва», який відбувся 15 квітня. Попередній орендар ТОВ «КЦ “Кінотеатр Київ”» на конкурс не подавався й оголосив, що судитиметься з КМДА.

За умовами, які КМДА висунула до орендодавця, 30% загального репертуару прокату має становити українське кіно. Орендар має продовжити співпрацю з фестивалями «Молодість», DocuDays, КРОК, Одеським міжнародним кінофестивалем тощо, а також продовжувати покази артхаусного кіно. Новий договір оренди діятиме 10 років.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button