Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 290 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Ярослав Гринько / Unsplash

Від початку російського вторгнення до Львівської області релокувалися 225 підприємств, які працевлаштовують п’ять тисяч співробітників, повідомив директор департаменту економічної політики ОВА Степан Куйбіда під час дискусії Tvoemisto.tv.

Кількість підприємств не має істотного впливу з погляду регіонального валового продукту, зазначає він, тож економіку Львівщини ця масова релокація не надто змінила.

Однак, зауважує Куйбіда, нові підприємці принесли з собою іншу бізнес-культуру та підходи, що може бути корисним для економічної екосистеми.

«Стиль провадження бізнесу на Харківщині та на Львівщині різний, але їхня синергія найкраще впливає на регіональну економіку, бо показує приклад, що можна робити інакше. Домовленості та дотримання договірних зобов’язань на Харківщині та на Львівщині також різні», — каже посадовець.

Загалом захід України став прихистком для понад 900 бізнесів. Читайте про релокацію до Львова Рубіжанської панчішної фабрики, де виготовляють Dodo Socks. Ще один досвід релокації виробництва, про який писав «Хмарочос», — харківський виробник велосипедів «Велотрейд», який створює робочі місця на Буковині та Тернопільщині. 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button