Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Богдан Жовток

Організація «Дерев’яне мереживо Чернігова» відновлює фасад 100-річного садиби. До волонтерів звернулися власники будинку, які захотіли його відновити, пише «Суспільне».

За словами засновника проєкту Станіслава Іващенка, будинок має типове для Чернігова різьблення, яке можна зустріти на багатьох приватних садибах по місту.

Вцілілі дерев’яні елементи фасаду залишать, а ті, що пошкоджені чи погано збереглися, замінять, зокрема, всі три пілястри, шість метрів карниза, віконниці. Після цього поґрунтують стіни й будуть зафарбовувати будинок вже у підготовлену кольорову схему.

Елементи мережива вирізають у Чернігівській політехніці, а волонтери фарбують та прикріплюють до будинку.

Волонтери працюють над відновленням ще одного будинку. Також незабаром стартують роботи над третім проєктом.

Так виглядатиме будинок після відновлення

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button