Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23598 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/freesvydovets

Екозахисники створили петицію до президента з проханням створити заказник на гірському масиві Свидовець на Закарпатті. За день її вже підписало понад 1200 осіб. 

«Це праліси, високогірні луки, льодовикові озера та річки. Це місце, де все ще залишилися ведмеді, рисі та десятки інших рідкісних тварин та рослин, які охороняються Червоною книгою України та мінімум чотирма міжнародними конвенціями», — зазначають автори звернення.

У 2016 році з’явився проєкт будівництва на Свидовці гірськолижного курорту на 1400 гектарів, розрахованого на 28 тисяч відпочивальників одночасно. Планують збудувати сотні кілометрів лижних трас, підйомники, готелі та іншу інфраструктуру.

Наприкінці 2022 року з’явилися наміри розширити проєкт, забудувавши сусідні гори курортами «Бистриця» і «Турбат». Мегакурорт площею майже три тисячі гектарів прийматиме одночасно понад 50 тисяч людей.

Створення заказника загальнодержавного значення «Вільний Свидовець» допоможе вберегти дику природу від забудови та її наслідків: ерозій, посух, селей і паводків.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button