Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23545 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Michał Franczak / Unsplash

Адвокати забрали бабусю зґвалтованої на Закарпатті школярки зі знімального павільйону в Києві та фактично евакуювали родину додому. Про це повідомив Детектору медіа Масі Найєм.

Телеканал «1+1» планував присвятити випуск програми «Говорить вся країна» резонансній справі про зґвалтування 14-річної дівчини трьома підлітками. «Хмарочос» писав про цю справу докладніше.

На шоу запросили, за словами Найєма, постраждалу та її родичів: батька, молодших брата і сестру, бабусю, а також жінку, що супроводжувала родину як подруга. 

Телеканал заперечує, що планував знімати дівчину. «Участь дівчини у студії не планувалася. Участь неповнолітніх у програмі не планувалася взагалі», — заявляє пресслужба «1+1». Дорослі ж учасники зйомки, як запевняють, надали письмові дозволи.

«Це неправда, — коментує цю заяву Найєм. — Планувалося, що постраждала дівчина буде сидіти в окремій темній кімнаті, її будуть знімати зі спини і будуть щось питати, якщо це буде потрібно під час запису програми». За його словами, шеф-редактор телеканалу дзвонив і наполягав на участі у шоу самої дівчини. Найєм заявляє, що записав ці розмови.

Та навіть участь лише родичів може нашкодити справі, вважає адвокат. Крім того, за його словами, до студії мали запросити еспертів і показати їм відео зґвалтування. «Потім ці експерти на свій власний розсуд будуть трактувати побачене для суспільства. Це дуже небезпечно. Ми не знаємо рівень цих експертів. І найголовніше: телеексперти не несуть кримінальної відповідальності за свої слова, на відміну від тих експертів, які залучаються в кримінальний процес», — пояснює він.

Телеканал орендував для шістьох осіб однокімнатний номер у хостелі на Борщагівці. За словами Найєма, він та його колеги перевезли родину в зручніше місце.

28 березня журналісти дізналися адресу та вивезли бабусю на знімальний майданчик на кіностудії Довженка. Адвокати виїхали туди та вивели жінку з павільйону, фактично зірвавши запис випуску. Родину вивіз додому до Закарпаття водій Найєма.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button