Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23614 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: wikipedia

На Галерному острові в Києві, який має стати заповідником, хочуть збудувати розважальний комплекс. Про це повідомляють фахівці Київського еколого-культурного центру.

У січні 2023 року забудовник ТОВ «Галерна затока» звернувся до Київради з проханням не ухвалювати рішення про створення в цьому місці пам’ятки природи «Ліс орхідей», оскільки він планує тут будувати розважальний комплекс та будинки. На засіданні екологічної комісії Київради 8 березня 2023 року, на якій планувалося обговорити проєкт рішення зі створення пам’ятки природи «Ліс орхідей», депутатка Юлія Лимар заблокувала питання. На її пропозицію комісія перенесла розгляд рішення про створення пам’ятки природи, стверджують екологи.

«Тобто, поки створення пам’ятки природи “Ліс орхідей” блокується Лимар, одночасно просувається проєкт із забудови Галерного острова. Ми підозрюємо, що депутатка Лимар спеціально була направлена забудовниками до Екологічної комісії, щоб блокувати проходження проєктів рішень щодо створення нових заповідних зон», – зазначають в організації.

Екологи нагадали подібний приклад, коли Лимар заважала створювати інший заповідний об’єкт – «Озеро Вирлиця». Читайте також: Фото пташок з озера Вирлиця публікує National Geographic. Саме ж озеро засипає забудовник

Галерний острів – дніпровський острів у Голосіївському районі. Омивається затоками Галерною та Миколайчик та озером Єрик. Площа острова – 317 га.

В 2000-х роках було запропоновано створити там ландшафтний заказник місцевого значення «Покал-острів Галерний» загальною площею 177,5 га. 2007 року 43 га острова були надані в оренду на 15 років ТОВ «Галерна затока» для реконструкції споруд під об’єкти відпочинку та спорту. Цю територію було вилучено із зони зелених насаджень загального користування і віднесено до території громадських будівель та споруд. Наразі територія Покалу забудовується житловим комплексом «Світлопарк».

    Коментарі:

    Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

    *Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

    Newsletter button
    Donate button
    Podcast button
    Send article button