Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Київське архітектурне бюро ZOTOV & CO та BURØ розробили проєкт відновлення площі з залізничним та автовокзалами в Тростянці на Сумщині, що були зруйновані під час окупації.

Проєкт передбачає створення інтегрованого вокзалу, який об’єднує поїзди, автобуси, зручний під’їзд таксі та приватних авто, а також автобусну стоянку та парковку для приватного транспорту. Запропонований простір є інклюзивним – без жодної сходинки. Архітектори зазначають, що це було непросто, оскільки наявний перепад рельєфу по площі сягає близько 7 метрів.

Проєкт передбачає створення навісів на залізничному пероні та на автобусних зупинках. Сам вокзал об’єднаний з оновленою площею, де облаштовано озеленений сквер. Обабіч площі пропонують побудувати торгові павільйони, кафе, які повернуть власникам та орендарям зруйнованих споруд.

Команда вважає, що проєкт може бути першим в Україні прикладом співпраці «Укрзалізниці» з містом.

Над проєктом працювали: Віктор Зотов, Анна-Марія Алтухова, Анастасія Варваніна, Олена Пітірімова, Іван Селешок, Анна Степанова, Антон Сухар, Леся Тисовська. Проєкт створено у співпраці з BURØ, MERGEL, Terra Project, Вадимом Денисенком та Олександром Шутюком. Керамічні панно створив Сергій Радька.

Раніше архітектурна студія TEN dsgn створила проєкт залізничного вокзалу у Тростянці.

Компанія iC consulenten ZT GmbH з Австрії розроблятиме концепцію відбудови Тростянця.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button