Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23563 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: cf.ua

Правоохоронці відсудили приміщення творчих майстерень у будинку кінця XIX століття на вулиці Хорива, 23 на Подолі, які були перереєстровані на квартири. Про це повідомляє київська прокуратура.

Вказані нежитлові приміщення розміщені у мезоніні житлового будинку, збудованому у 1897 році, та який є пам’яткою архітектури місцевого значення. Ці об’єкти належать до комунальної власності та протягом тривалого часу перебували оренді під розміщення творчої майстерні художників.  

Особи, які не мали жодного відношення до цих приміщень, у 2011 році ініціювали штучний судовий спір щодо вказаного майна у Брянківському міському суді Луганської області, йдеться у дописі. За результатами судового розгляду нежитлові приміщення «перетворилися» на квартири та право власності на них було визнано за фізичною особою.

В 2016 році право власності на приміщення незаконно перейшло на користь мешканки Київської області. Використовувались ці приміщення як квартири.  

Окружна прокуратура звернулась з позовною заявою до суду для скасування незаконної реєстрації права власності та витребування майна на користь Київради. У результаті Подільський районний суд погодився з доводами прокурора та задовольнив позовні вимоги в повному обсязі.  

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button