Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 290 днів. За цей час ми опублікували 23587 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: president.gov.ua

У Львівській області в селищі Винники запрацював Всеукраїнський центр з протезування, реконструктивної хірургії, реабілітації та психологічної підтримки для людей, які постраждали внаслідок війни. Про це повідомив очільник обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Заснували Superhumans Center на базі одного з медичних закладів області. Всі технології, методи лікування та обладнання — найновітніші, а всі послуги там надають безоплатно.

У центрі працюватимуть найкращі фахівці України, регулярно консультуватимуть їх іноземні світочі медицини. За рік у Superhumans Center зможуть прийняти до трьох тисяч пацієнтів. Наразі лікування вже проходять понад 20 пацієнтів, а в листі очікування – ще 130 людей. Щоб стати пацієнтом, потрібно заповнити заявку на сайті Superhumans.

14 квітня клініка офіційно відкрилася. Там уже працюють лабораторія, де виготовляють та збирають протези, реабілітаційний басейн, перша частина департаменту фізичної реабілітації, психологічна підтримка, музей протезів.

Фото: Максим Козицький

Засновники проєкту – співвласник компанії TIS Андрій Ставніцер та член наглядової ради TIS Філіп Грушко. Проєктуванням займалася архітектурна студія Savytskyy Design спільно з PeLe Engineering. Будівництвом – компанія «Жовква».

Центр матиме два блоки. Перший – це лабораторія протезування. Там виготовлятимуть біонічні протези за індивідуальними мірками пацієнта. Наступний блок – сам центр реабілітації, а також центр ерготерапії. Повністю будівництво планують завершити восени.

Вартість будівництва першого блоку центру – 3 млн доларів. Серед донорів Superhumans – американський громадський діяч і бізнесмен Говард Баффет (він надав проєкту 16,3 млн доларів), фонд Річарда Бренсона Virgin Unite, компанії Cargill, Payoneer, Freedom Finance, Loro Piano, Mastercard, SD Capital та інші. Superhumans підписав ексклюзивний договір з британською компанією Open Bionics, яка виготовляє біонічні протези. Постачальником обладнання є німецька компанія зі столітньою історією Ottobock, пише Forbes.

Читайте також: У Львові збудують житло реабілітаційного центру за проєктом Drozdov & Partners

Планується відкрити п’ять подібних центрів в інших регіонах України. Наступним містом може стати Харків.

Фото: Максим Козицький
Фото: president.gov.ua

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button