Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 293 днів. За цей час ми опублікували 23602 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Ірина Федорів

Нардеп «Слуги народу» Олександр Горобець судиться із журналісткою та захисницею Біличанського лісу Іриною Федорів через її минулорічний блог на «Українській правді».

За словами активістки, позов до суду подали зараз, коли триває адвокація щодо ветування скандального «містобудівного» законопроєкту №5655. Федорів повʼязує позов із її протидією «дерибану» лісу та нормам, які проштовхує законопроєкт.

«Я такий “привіт” розцінюю як тиск на мене як на активного громадянина, який протидіє не лише дерибану Біличанського ліс, а й цій “реформі”, яка по суті є картельною змовою забудовників. Так співпало, що на експерта Георгія Могильного, який критикував цей проєкт, теж подали до суду позов щодо захисту честі й гідності. Народна депутатка від “Слуг народу” Олена Шуляк», – зазначила вона, додавши, що Шуляк позов уже програла.

Горобець восени замовив лінгвістичну експертизу блогу, що деталізувала значення слів в авторському блозі, а в суд подав у січні цього року. Видання «Українська правда» теж сторона у справі, оскільки активістка веде блог на цьому сайті вже більше 13 років.

Блог, через який Горобець подав позов, стосувався безпосередньо його роботи як народного депутата. Він має назву «Нардеп-мародер Горобець вирішив судитися з Офісом президента?». Він просив визнати образливим формулювання «в Горобця яєць нема». На цей блог до Комісії з журналістської етики надійшла скарга від адвокатки в інтересах нардепа Горобця. Заявниця вважає, що Федорів, що підписана на сайті як викладачка та журналістка, порушила три пункти кодексу етики українського журналіста. Комісія висловила Федорів «дружнє попередження через перевищення межі критики щодо публічних осіб та надмірну емоційну забарвленість допису».

«Лінгвісти пояснили йому дуже чітко: “без яєць” (а це словосполучення було вжите в блозі) – це коли нема стійкості і сили волі. Ще кажуть не тільки нема яєць, а нема стрижня», – зазначила активістка. Вона додала, що «саме про відсутність сили духу і стрижня і йшлося у блозі».

Федорів писала, що Горобець звернувся до Мінекології, щоб витребувати для Коцюбинської селищної ради документи, на підставі яких створили розширили нацпарк Голосіївський за рахунок території Біличанського лісу, який намагаються роздерибанити з 2008 року.

Сума, яку нардеп хоче стягнути в цій справі про захист честі і гідності, становить дві гривні.

Засідання призначене у Ірпінському міському суді на 24 квітня.

Читайте також: Проєкт Генплану передбачає благоустрій 1600 га київських лісів. Навіщо це роблять?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button