Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Портрет Шевченка в Києві. Фото: c215.fr

Французький художник Крістіан Гемі, знаний як стріт-артист під псевдонімом C215, створив нові роботи в центрі Києва та в Бородянці. Про це повідомив міністр культури Олександр Ткаченко.

Вперше Гемі приїхав до Києва вже за місяць після початку російського вторгнення: наприкінці березня 2022 року він намалював кілька портретів дівчат і дітей у жовто-синіх тонах. Крім того, створив великий мурал на фасаді одного з будинків у 13-му окрузі Парижа.

Мурал у Києві, березень 2022
Мурал у Парижі, березень 2022. Фото: c215.fr

«Якщо ви хочете робити вуличне мистецтво про війну, твір має бути там, де йде війна, і показувати руйнування та ситуацію в цій країні», — пояснював C215.

Зараз він повернувся до України і 24 квітня намалював портрет Лесі Українки на руїнах будівлі в Бородянці. Другий твір, який зображає літню пару, — також із Бородянки.

Фото: facebook.com/oleksandr.tkachenko.ua

У Києві C215 доробив мурал із портретом Тараса Шевченка, завершивши тло — київський краєвид. «Лишаюся вірним собі та Україні. Не маю сумнівів, що перемога наближається», — прокоментував художник.

На своєму сайті Гемі опублікував таку пташечку, ймовірно, також створену останніми днями:

Фото: c215.fr

Мінкульт домовився про фотовиставку його робіт в Музеї Війни. Туди увійдуть нові твори та ті, які експонувались у Раді Європи.

Фото: facebook.com/oleksandr.tkachenko.ua

За словами Ткаченка, художник хоче потрапити в Бахмут та намалювати там портрети загиблих героїв.

Крістіан Гемі — ліворуч. Фото: facebook.com/oleksandr.tkachenko.ua

49-річний Гемі живе в місті Вітрі-сюр-Сен у метрополії Парижа. Він має кілька сорбонських дипломів: магістра історії, історії архітектури та історії мистецтва. Перші вуличні трафарети він почав робити у 2006 році.

Ці трафарети присвячені актуальній політиці та соціальним темам, зокрема проблемам бездомності, расизму, міграції. Певний час C215 співпрацював із Бенксі, але припинив колаборацію, бо, за його словами, почувався «надто французьким і драматичним». Крім Франції та України, його твори є в Барселоні, Амстердамі, Лондоні, Осло тощо.

Виставка у Парижі, присвячена Україні. Фото: c215.fr

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button