Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 290 днів. За цей час ми опублікували 23587 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Jonathan Ansel / Unsplash

Підготовка до заміни радянського герба на тризуб на щиті Батьківщини-Матері вже почалася, заявив в ефірі телемарафону міністр культури Олександр Ткаченко.

Рік тому в Дії провели опитування щодо радянського герба на щиті статуї. Пропонувалися варіанти лишити як є, тільки зняти герб і замінити герб на тризуб. За тризуб проголосували 85% учасників опитування.

«Зараз готується проєктна документація, щоб зрозуміти, у який спосіб і як краще його знімати, які роботи там мають бути проведені, — повідомляє Ткаченко. — Власне, початкова стадія процесу зміни радянського герба на тризуб вже розпочалась».

Мистецтвознавиця, співробітниця музею історії Києва Катерина Липа, висловлювала думку, що радянський герб на щиті технічно неможливо демонтувати. Це рельєф, під яким немає другого шару. Також монумент захищений авторським правом, а родичі скульптора, Василя Бородая, не погоджуються змінювати витвір.

Монумент, відкритий у 1981 році, розташовано на території Музею історії України у Другій світовій війні. Київська Батьківщина-Мати вважається найвищою скульптурою в Європі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button