Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23592 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Анатолій Федорук, facebook.com/buchagolova

Сьогодні, восьмого травня, на маршрути вийшли перші муніципальні автобуси Бучанської громади. Це подія для Київської області, де перевезення виконують приватні маршрутки та Укрзалізниця.

Торік Буча отримала 10 автобусів як гуманітарну допомогу від німецького міста-побратима Бергіш-Гладбах. Два з них передали ЗСУ, а решту вирішили використати для створення маршрутів громадського транспорту. На знак вдячності у місті відкрили площу Бергіш-Гладбах, на перетині вулиць Леха Качинського та Інститутської. Сьогодні німці передали нову допомогу — комунальну техніку.

Фото: Бучанська міська рада

Також автобуси передавав Дрезден. Отримавши автобуси, громада створила власного перевізника — комунальне підприємство «Бучатранссервіс».

Протягом останніх трьох місяців автобуси виходили на маршрути у тестовому режимі, досліджуючи пасажиропотік. На першому етапі комунальний транспорт перевозитиме пасажирів у межах Бучанської громади. У дальшій перспективі розглядають можливість запустити маршрути до Києва.

Наразі працюють чотири маршрути, які сполучають Бучу з Ворзелем (№101, 102), селом Синяк (№103) та Здвижівкою (№104). Графік передбачає лише три-чотири рейси на день в кожен бік.

Вартість проїзду на маршрутах 101 і 102 складає 11 гривень по місту (Буча чи Ворзель), 19 гривень з кінця в кінець.

Тарифи на маршруті 103: Буча–Синяк — 34 гривні; Буча–Блиставиця — 11 гривень.

Тарифи на маршруті 104: Буча–Ворзель — 11 гривень; Буча–Бабинці — 27 гривень, Буча-Здвижівка — 34 гривні. Усі тарифи — за посиланням.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button