Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23579 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Цех №5 «Більшовика» — ліворуч вгорі

П’ятий цех заводу «Більшовик», який знесуть заради Шулявської розв’язки, місто викупить за 112,9 мільйона гривень.

Як повідомили у Департамент транспортної інфраструктури КМДА у відповідь на запит Твого міста, таку ціну встановив Шостий апеляційний адмінсуд у лютому минулого року.

До демонтажу зможуть приступити після того, як на будівлю оформлять право власності Київради, а товариства «Перший Київський машинобудівний завод» звільнить цех. Днями у КМДА заявили, що сподіваються почати знесення у серпні. Вже зараз готуються оголосити тендеру на демонтаж.

Знесення цеху дозволить облаштувати з’їзди на Берестейський проспект. Альтернативний проєкт розв’язки на Шулявці, який КМДА проігнорувала, не передбачав демонтаж будівлі.

Два роки тому Фонд держмайна оцінював цех «Більшовика» у 700 мільйонів гривень. Міський голова Віталій Кличко заявив, що це зависока ціна за «старий сарай, в якому продають секондхенд».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button