Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 279 днів. За цей час ми опублікували 23497 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Кадр із відео поліції

29-річному жителю Боярки загрожує позбавлення волі від п’яти до восьми років за викрадення манекена школяра з пішохідного переходу, повідомляє поліція Київщини.

Після того, як поліція знайшла крадія, той повернув муляж і власноруч встановив його на місце. Менше з тим, чоловіку повідомили про підозру за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу. За новим законодавством, крадіжка в умовах воєнного стану не передбачає покарання меншого, ніж п’ять років ув’язнення.

Зміни до Кримінального кодексу депутати внесли у березні 2022 року, після початку російського вторгнення на хвилі паніки та побоювань щодо масового мародерства. Масового мародерства не сталося, але непропорційне покарання лишилося.

Тож зараз п’ять років можна отримати, наприклад, вкравши з супермаркету шматок сиру за 250 гривень, наголошують автори дослідження «Український суддя». Для порівняння, український суд заочно засудив російського пропагандиста Антона Красовського до п’яти років позбавлення волі за публічні заклики до геноциду українців.

Також зауважимо, що немає жодних досліджень, які б доводили, що встановлення муляжів на пішоходних переходах підвищує безпеку. Між тим, Київ та область витрачають на них мільйони гривень.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button