Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23569 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Мапа Реновації

Верховний суд України своєю постановою підтвердив законність внесення історичної будівлі на вулиці Олеся Гончара, 71 до переліку об’єктів культурної спадщини Києва. Про це повідомляє Департамент охорони культурної спадщини КМДА.

Постановою Верховного суду від восьмого травня 2023 року було підтверджено законність внесення будинку Осипа Родіна до переліку об’єктів культурної спадщини міста Києва.

У 2020 році будинок був занесений до переліку об’єктів культурної спадщини. Ініціатором цього виступила громадська організація «Мапа реновації» у співпраці з Департаментом охорони культурної спадщини. Будівля 1882 року зберегла свою автентичність, є витвором видатного київського зодчого Володимира Ніколаєва та цінним невіддільним елементом забудови кварталу.

Забудовник ТОВ «Арікс», який зводить по сусідству ЖК Franklin Concept House, звернувся з позовною заявою до суду, де зазначив, що будинок Родіна є «рядовою історичною забудовою ХІХ століття» і не може вважатися культурною спадщиною міста. У січні 2021 року ОАСК задовольнив інтереси позивача, скасувавши наказ департаменту про надання будинку Родіна статусу щойно виявленого об’єкта культурної спадщини.

Департамент охорони культурної спадщини подав апеляцію на це рішення. Шостий апеляційний адміністративний суд став на бік пам’яткоохоронців та громади.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button