Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: КМДА

В усіх районах Києва будуватимуть підземні паркінги, такі, як на Оболоні, оскільки «в них є гостра потреба». заявив міський голова Віталій Кличко.

Він наполягає на тому, що такий паркінг будуватимуть на вулиці Прирічній на Оболоні. Мер наголосив, що трирівнений підземно-наземний паркінг вміщатиме 720 автівок, його площа перевищить 10 тисяч метрів квадратних, з яких підземна частина, що її можна використовувати як укриття, складе дві тисячі.

Понад шість тисяч киян підписалися під петицією проти будівництва цього паркінгу. Поки що вона перебуває на розгляді. Місцеві мешканці хочуть збереження зеленої зони та облаштування парку. До того ж, цю ділянку регулярно підтоплює, через що проєкт іронічно називають «аква-паркінгом».

Паркінг, за задумом Кличка, обслуговуватиме відвідувачів зони відпочинку, в яку увійдуть парк «Наталка», набережна та острів Оболонський, який сполучають мостом-хвилею.

Читайте також: Раз і назавжди: чому центру Києва не потрібно більше парковок?

Перший багаторівневий муніципальний паркінг збудували на території Київського зоопарку — він фактично є збитковим. Кличко стверджує, що паркінг на Прирічній буде подібним до «зоопаркінгу».

У 2020 році, коли міські чиновники активно обговорювали плани з будівництва багаторівневих підземних паркінгів у центрі Києва, називали такі локації:

  • Володимирський проїзд (ділянка між Софійською та Михайлівською площами),
  • Наддніпрянське шосе (біля Поштової площі),
  • ділянка від Європейської площі до Майдану Незалежності,
  • вулиця Володимирська (ділянка між вулицею Льва Толстого і бульваром Тараса Шевченка).

Нагадаємо, в 2016 році містяни проводили серію протестів проти підземного паркінгу під Михайлівською площею.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button