Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У музеї «Золоті Ворота» відкрилась нова виставка «Вільне Місто», з роботами 50 найвідоміших грузинських художників сучасності. Артпанно «Вільне Місто» – подарунок Києву від грузинських митців та символ підтримки та солідарності з Україною. 

У День Києва, на території національного заповідника «Софія Київська» відбулась презентація масштабної художньої виставки «Вільне Місто» у супроводі музичних творів від найвідоміших композиторів України. В експозиції представили артпанно, створене 50 найвідомішими художниками Грузії у лютому-березні 2023 року. 

«Символічно, що презентація відбулася саме у День Києва, адже цей проєкт присвячений нашому вільному місту. А тепер виставка буде представлена у музеї Золоті Ворота, які колись відкривали вхід у вільне місто Київ», — кажуть організатори події з культурного центру «Дом Майстер Клас»

Артпанно «Вільне Місто» було подаровано Києву під час проведення  Bouquet Kyiv Stage у Тбілісі. 

«Ми познайомилися з авторами робіт під час проведення нашого фестивалю Bouquet Kyiv Stage у Тбілісі. В один з днів ми завітали в галерею до грузинських митців. Це була незабутня зустріч! 50 художніх шедеврів вітали нас з трьох величезних полотен. Стіни галереї наче дихали потужною безумовною підтримкою України і щирою любов’ю до українського народу. Було багато сердечного спілкування, українського та грузинського співу. Саме тоді у грузинських художників виникла ідея подарувати триптих Києву, привезти «Вільне Місто» у вільне місто Київ», — діляться організатори.

Тепер триптих оселиться у Музеї «Золоті Ворота», виставка триватиме з 30 травня по 28 червня. Організатори також зазначають, що місце проведення виставки дуже символічне, адже за княжих часів Ворота були входом у вільне місто Київ і експозиція стане знаком входу волелюбних народів у вільне майбутнє. 

Дата: з 30 травня по 28 червня

Адреса: Музей «Золоті Ворота»

вул. Володимирська, 40а

Вхід на виставку «Вільне Місто» за вхідним квитком у Музеї «Золоті Ворота» 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button