Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Марія Катаєва

У Києві після тривалого капітального ремонту відкриють культурний кластер «Краків» — у минулому кінотеатр. Про це пише «Вечірній Київ».

Багатофункціональний центр включає артвітальню, розраховану на 50-60 місць, де можна проводити камерні події будь-якого формату, артстудію для занять спортом або танцями, з дзеркалами, спортивним обладнанням та станками.

Також там є зала з кав’ярнею, сценою, столиками, звідки відкривається краєвид на Русанівську набережну.

У залі «Мультисцена» показуватимуть кіно, а також можуть проводити концерти та театральні вистави. У глядацькій залі — 500 місць.

Також восени у «Кракові» відкриється артгалерея, де проводитимуть мистецькі виставки. Наразі планують організувати літню дитячу творчу лабораторію.

У закладі працює ліфт, який підіймається на другий поверх. До кожного залу є доступ для людей з інвалідністю. Вихід з великої зали веде прямо на вулицю, а в самій залі для людей на візках обладнані шість місць. Також передбачена вбиральня для маломобільних.

Третього червня тут відбудеться спеціальний показ фільму Павла Павліковського «Холодна війна». Також у червні у «Кракові» запланована прем’єра польської драми «Хто ти, Філіпе», що розповідає про прихований особистий спротив нацистському режиму під час Другої світової. У культурному кластері запевняють, що віддаватимуть пріоритет українським стрічкам, дитячим фільмам, «багато чого залежатиме від вподобань і попиту відвідувачів».

У березні 2023 року мережу «Київкінофільм», до якої входять столичні муніципальні кінотеатри, перейменували у КП «Київський культурний кластер».

Читайте також: Кінотеатри з галереями, барами та магазинами. Що передбачає рішення Київради про «Київський культурний

У вересні 2016 року кінотеатр передали на баланс КП «Київкінофільм» для подальшого капітального ремонту та переформатування в культурний мультифункціональний простір. 2017 року розробили проєкт капітального ремонту будівлі, який розпочався у серпні 2018. У процесі ремонтних робіт було зроблене коригування, яке збільшило вартість ремонту. Влада розірвала договір з попереднім підрядником, були проведені торги. Новий договір було укладено 28 лютого 2020 року. Влітку під час ремонту знищили унікальний рельєф «краків’яни і гуралі», створений українськими художниками, Леонідом і Олексієм Капітанами, за участю Едуарда Капітана, сина Леоніда, в 1968 році.

На ремонт та закупівлю обладнання було витрачено 167 мільйонів гривень. Загальна площа приміщення — 2475,3 квадратних метрів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button