Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23598 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Ілюстративне фото: Mitchell Orr

Внаслідок підриву Каховської ГЕС можуть загинути тисячі домашніх та диких тварин, вода затопила гнізда птахів, що гніздилися на заболоченій місцевості вздовж лівого берега Дніпра. Також затоплено зоопарк у Новій Каховці «Казкова діброва»,

Місцеві ЗМІ повідомляють, що у Новій Каховці затопило зоопарк «Казкова діброва». Доля тварин невідома, але місцеві жителі пишуть, що є загиблі. Однак, офіційної інформації станом на зараз немає. Зоопарк у Новій Каховці з початку повномасштабного вторгнення росіян в Україну перебував в окупації. З лютого 2022 року 260 тварин змушені були виживати за умов окупації, куди не надходили ні корми та ветпрепарати, ні кошти на утримання зоопарку.

Міністерство внутрішніх справ нагадує мешканцям подбати про своїх домашніх улюбленців: відпустити з ланцюгів, випустити з кліток або, за можливості, взяти із собою. МВС опублікувало відео порятунку собаки, яка не могла вибратися з води.

На опублікованих відео видно, що дикі тварини йдуть до міста, рятуючись від води.

Читайте також: Які наслідки підриву Каховської ГЕС? Перед вибухом рівень води у водосховищі досяг найвищої позначки

Громадська організація UAnimals запустила флешмоб #прихищуізтваринами.

«Що ми пропонуємо: якщо у вас є можливість тимчасово прихистити переселенців із тваринами, пишіть допис із гештеґом #прихищуізтваринами та вказуйте, для скількох людей та тварин і в якому місті/селищі/селі маєте місце. Що далі: люди, яким потрібна допомога, зможуть побачити всі дописи за гештеґом і сконтактувати з тими, хто пропонує прихисток», – йдеться в їхньому дописі.

Засновник організації Олександр Тодорчук оголосив про збір коштів для допомоги постраждалим через підрив Каховської ГЕС тваринам. Їхні команди евакуації вже у дорозі в Херсонську область. Офіційний сайт наразі не працює через хакерську атаку.

«Зоопатруль» опублікував привала евакуації з тваринами:

  • Подбайте про ідентифікатор для вашого улюбленця з вашими контактами, закріпіть його на ошийнику (це може бути просто папірець із номером телефону).
  • Підготуйте медикаменти, ветпаспорт, повідки та ошийник, їжу та воду (бажано щонайменше на 7 днів), миски, туалет/пелюшки для котів та дрібних собак, пакети для сміття, паперові рушники, вологі серветки, дезінфектор, іграшки.
  • Промаркуйте переноску для тварини: ім’я тварини, телефон власника.

У дорозі:

  • Обов’язково тримайте собак на повідку, котів, малих тварин — у переносках.
  • Будьте терплячими та готовими до проблем із поведінкою тварин, особливо у скупченні людей або під час вибухів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button