Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23593 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Херсон. Фото: Evgeniy Maloletka

Україна побудує водогони до постраждалих від підриву Каховської ГЕС населених пунктів. Про це повідомило Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури.

Планується, що збудують три ланки водопроводу, який пропускатиме близько 300 тисяч кубометрів води на добу з можливістю збільшення обсягу водопостачання. Загальна довжина нового водогону становитиме 87 кілометрів.

«Наш перший крок – узгодити маршрут його проходження з урахуванням розвитку населених пунктів та наявних комунікацій», — йдеться у повідомленні.

Через падіння рівня води у Каховському водосховищі без водопостачання залишиться значна частина Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської та Херсонської областей. Інфраструктура забезпечуватиме якісною питною водою жителів Нікополя, Марганця, Кривого Рогу, Томаківки, Мар’янського і Покрову.

Уряд вже виділив на це будівництво 1,5 мільярда гривень з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

У ніч на шосте червня 2023 року російські окупанти підірвали Каховську гідроелектростанцію, зруйнувавши машинну залу і греблю, станцію неможливо відновити. Наразі відомо, що під водою опинилися 600 квадратних кілометрів Херсонщини, з них 32% – правобережжя та 68% – лівий берег. Триває евакуація.

Рівень Каховського водосховища в районі Нікополя станом зараз становить 13,05 метра − за минулу добу водосховище обміліло на майже метр, рівень води продовжує падати.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button