Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 300 днів. За цей час ми опублікували 23656 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Victoriano Moreno

10 червня в Антверпені, Бельгія, запустили трамвай, салон якого був прикрашений рослинами.

Трамвай-сад курсував першою лінією протягом одного дня. Це була інформаційно-агітаційна кампанія, яка заохочувала містян долучатися до програми облаштування зелених фасадів і озеленення.

Жителі центрального району Антверпена мають можливість безкоштовно отримати від муніципалітету саджанці дерев і в’юнких рослин, а також діжки, ґрунт та інші матеріали.

Комунальні працівники допоможуть встановити вертикальні та горизонтальні кабелі для рослин, знімуть тротуарну плитку там, де треба зробити пристовбуровий отвір. Мешканці, зі свого боку, зобов’язуються доглядати за рослинами.

Торік за допомогою кампанії Buurt in Bloei («Квітучі квартали») мешканці облаштували 200 зелених садів, висадили 170 дерев і виростили понад 100 зелених в’юнких рослин на фасадах.

Нагадаємо, в Амстердамі на кілька тижнів перекрили для автомобілів одну з найжвавіших вулиць і вистелили проїжджу частину штучним газоном.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button