Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23622 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Укриття в Києві. Фото: t.me/zalizni_zminy

Приватні укриття у Києві, які міська адміністрація не може контролювати, викреслюватимуть зі списку сховищ. Натомість їхню нестачу компенсуватимуть модульними конструкціями, повідомив Громадському радіо міський голова Віталій Кличко.

Йдеться про підвальні або напівпідвальні приміщення, які були приватизовані, але зараз визначені як бомбосховища. Закон не передбачає кримінальної відповідальності, якщо власник такого укриття не відчиняє його людям. За словами мера, господарі не хочуть відчиняти, «бо у нас там матеріальні цінності». Крім того, власники приватизованих підвалів мають питання щодо охорони, оплати комунальних послуг тощо.

Укриття у підвалі школи в селі Гатне, що під Києвом. Фото: t.me/zalizni_zminy

«Відсоток цих укриттів невеликий. Але у нас виникають проблеми. Ми ухвалили рішення, що ті укриття, які ми контролювати не можемо, ми будемо викреслювати зі списку, щоб не дезорієнтувати людей, — і встановлюватимемо модульні укриття», — заявив Кличко.

Ще тиждень тому мер обіцяв вилучати приватизовані приміщення у власників, які не пускають людей під час повітряної тривоги.

Водночас Київ планує виділити 300 мільйонів гривень на закупівлю та встановлення 200-250 модульних бетонних укриттів.

Перевірка укриттів почалася після того, як першого червня перед зачиненою поліклінікою у Деснянському районі загинули дві жінки та дитина. У кримінальній справі підозрюваними є четверо людей: охоронець, директор поліклініки, його заступник, а також заступниця голови райадміністрації.

Кличко звинувачує в ситуації з укриттями голів районів столиці, яким місто виділило понад 1,2 мільярда гривень на облаштування укриттів. Як недавно виявилося, для деяких укриттів робили такі закупи, як овочерізки за 1,5 мільйона.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button