Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 58 днів. За цей час ми опублікували 24498 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Депутат Євросолідарності проводить агітаційну акцію за перейменування Повітрофлотського проспекту на проспект ЄС

Київрада провалила голосування за перейменування Повітрофлотського проспекту на Повітрянофлотський. За проголосували лише 23 депутати. Зазначимо, що для відхилення проєкту рішення потрібно два негативних голосування по суті.

За таке перейменування проголосували кияни в додатку «Київ Цифровий». У той час фракція «Європейська солідарність» агітувала за назву Європейський Союз. Депутат від ЄС Вадим Сторожук на засіданні заявив, що «не киянам вирішували як називати проспект», а назва Повітрянофлотський потрібна для російського ІПСО. Андрій Порайко, також депутат від ЄС, вважає, що не можна стверджувати, що у «Київ Цифровому» голосували кияни.

У своєму стрімі депутатка Ксенія Семенова розповіла, що «Європейська солідарність» почала шантажувати та обмінювати свої голоси на рішення щодо перейменування на ЄС. За її словами, голова партії Петро Порошенко взяв під свій контроль це питання та дзвонить людям щодо його вирішення.

Фото: Володимир Фомічов

Нещодавно комісія з місцевого самоврядування відхилила проєкт рішення про перейменування Повітрофлотського проспекту на Повітрянофлотський.

«Безумовно, іншого рішення від комісії, де більшість має Євросолідарність, чекати не доводилось. Учасники засідання вкотре прослухали засалену платівку про “червоний повітряний флот” і Протокол 1923 року, а також цікаві (ні) полум’яні промови про патріотичний патріотизм», — коментував Тиміш Мартиненко-Кушлянський, член київської комісії з питань найменування.

Він припускає, що міська рада запустить на громадське обговорення у додатку «Київ Цифровий» пропозицію перейменувати Повітрофлотський проспект на проспект Європейського Союзу вже без будь-яких альтернатив, з варіантами відповіді «так» або «ні».

Назва Повітрофлотського проспекту не підлягає декомунізації чи дерусифікації, засвідчила у своїх висновках та рекомендаціях експертна робоча група з топонімізації при Київраді на чолі з кандидатом історичних наук Олександром Алфьоровим. Він зазначив, що за висновком Українського інституту національної пам’яті Повітрофлотський проспект не підпадав під норми закону про декомунізацію. Також історія вважає, що назва проспекту у киян асоціюється виключно з історією розвитку повітроплавання та потужною науковою школою.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button