Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Відень. Фото: unsplash/uniqueton

Відень знову визнали найзручнішим для життя містом у світі. Economist Intelligence Unit (EIU) опублікував щорічний рейтинг, до якого увійшли 173 міста.

2021 року столиця Австрії опустилася в рейтингу через наслідки пандемії коронавірусу, але через рік знову очолила список. Цього разу Відень зберіг лідерство. Аналітики EIU зазначили, що це стабільне місто з розвиненою інфраструктурою, де можна здобути хорошу освіту та отримати якісну медичну допомогу. Також там проводять багато культурних та розважальних заходів.

На другому місці рейтингу опинився Копенгаген, який вирізняється високим рівнем стабільності, освіти та інфраструктури. Торік столиця Данії мала таку саму позицію. У Європі створили рейтинг міст з найкращими умовами для психічного благополуччя, який очолив Копенгаген.

Копенгаген. Фото: unsplash/febiyanr

Трійку лідерів замкнув Мельбурн (Австралія).

Мельбурн. Фото: unsplash/ayushjain

Великі міста з високим рівнем злочинності, заторів і щільності мають нижчий індекс. Зокрема, Лондон опустився на 12 позицій супроти минулого року — і посідає тепер 46-ше місце, а Нью-Йорк – до 69-го.

Київ цього року повернули до рейтингу. Він посів 165-ту позицію. Оцінка його інфраструктури 23,2 зі 100 є найнижчою в індексі через російські обстріли, пояснює The Economist. Київ опинився між містами Дуала (Камерун) та Хараре (Зімбабве).

Показники стабільності в багатьох містах Східної Європи, які впали 2022 року через те, що вони розташовані поблизу України, цього року зросли.

Читайте також: Порівнюємо столиці африканських країн, куди МЗС шукає послів, з Києвом (фото)

У десятку зручних міст світу також потрапили Сідней (Австралія), Ванкувер (Канада), Калгарі (Канада) та Женева (Швейцарія), Торонто (Канада), Осака (Японія) та Окленд (Нова Зеландія).

Останнє місце рейтингу займає Дамаск (Сирія). Також незручними містами для життя визнані Тріполі (Лівія), Алжир (Алжир), Лагос (Нігерія) та Карачі (Пакистан).

Рейтинг класифікував міста за якісними та кількісними факторами у п’яти категоріях: стабільність, охорона здоров’я, культура та навколишнє середовище, освіта та інфраструктура. Дані були зібрані 13 лютого і 12 березня 2023 року.

Рейтинг традиційно робиться для так званих «експатів» – іноземців, які планують переїзд до іншої країни чи міста через зміну місця роботи.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button