Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 291 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Візуалізації: SIMPLI

Київське архітектуне бюро SIMPLI створило концепт бомбосховища для одного з будинків столиці. Приміщення розраховне на тривале перебування людей. Тому тут є місця для роботи, ночівлі, відпочинку, дитячий куточок, кухня тощо.

Архітектори використали м’які та світлі відтінки сірого. Нейтральне кольорове тло не відволікає увагу, і дозволяє відразу помітити яскраву білу та жовту навігацію на підлозі. Елементи з металу і бетону роблять простір схожим на лофт.

Вхід
Загальна кімната

Укриття має два входи. На вході розміщено металеву шафу для зберігання особистих речей.

Загальна кімната

Наступне приміщення — найбільше за розміром, там розташовано кухню-їдальню зі столами та лавками, які також можна використовувати для навчання чи роботи. На кожному столі є портативні лампи для додаткового освітлення та створення затишку.

Дитяча кімната

В окремій дитячій кімнаті розмістили столики, двохярусні ліжка, ігровий куточок, дошку для малювання.

Кімната для дорослих

Ще одну окрему кімнату відведено для відпочинку. Тут передбачено розкладні ліжка, якщо в укритті потрібно перебувати довший час. Можна влаштовувати кінопокази завдяки проєктору.

Туалет

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button