Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Taylor Flowe

В Естонії штрафи для шкіл із учителями, які не володіють естонською мовою, збільшать у 15 разів. Вони сягатимуть майже десяти тисяч євро, пише естонський суспільний мовник.

Наразі максимальний розмір штрафів через невиконання мовних вимог становив 640 євро. Однак із першого серпня Мовний департамент у співпраці з Міністерством освіти та науки країни матиме право штрафувати школи, які неодноразово порушують мовні вимоги, на суму до 9600 євро.

Мовний департамент також отримає більше важелів для впливу. Якщо досі співробітники відомства могли оцінювати рівень естонської мови вчителів на основі інтерв’ю, то з нового навчального року вони матимуть право проводити перевірки під час уроків.

«Досі перевірки були досить формальними. Ми дивимося, чи виконує вчитель вимоги з мови, чи є в нього потрібна категорія, але як він може застосувати мову в класі, що найголовніше, ми не знаємо», — пояснив генеральний директор Мовного департаменту Ільмар Томуск.

За даними Мовного департаменту, в Естонії налічується приблизно 2500 педагогів, які недостатньо володіють естонською мовою.

Хмарочос писав, що в Естонії знесуть 244 радянських пам’ятники. Станом на кінець листопада 2022 року 56 з них вже демонтували

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button