Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 290 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Проєкт Центрального будинку культури

В Ірпені лише три з 22 об’єктів соціальної інфраструктури, які постраждали під час окупації, отримали містобудівні умови та обмеження і перейшли на етап розроблення проєктної документації. Про це повідомили у пресслужбі Ірпінської міськради на запит «Інтерфакс-Україна».

За словами заступника мера Андрія Кравчука, Ірпінська міськрада створила офіційну робочу групу з відновлення міста – Irpin Reconstruction Summit, до якої входять майже 200 українських і міжнародних фахівців. Вони розробили й презентували 22 проєктно-архітектурні пропозиції та кошториси для реконструкції і відновлення соціальних об’єктів в Ірпені.

Читайте також: В Ірпені обрали переможців архітектурного конкурсу з відбудови зруйнованих об’єктів

Наразі три об’єкти отримали містобудівні умови та обмеження, розпочався етап розроблення проєктної документації. Серед проєктів, які отримали МУО для реконструкції, – Центральний будинок культури (вул. Соборна, 183) та Ірпінська дитячо-юнацька спортивна школа (вул. Троїцька, 40), стадія обох проєктів – розроблення робочої документації.

Візуалізація Центрального будинку культури

У проєкті Центрального будинку культури команди Руслана Савчука збережено фасадну групу та автентичність будівлі. Команда запропонувала законсервувати та інтегрувати в простір нової будівлі не сильно пошкоджені автентичні елементи. Зокрема цеглу із Бучанського цегельного заводу «Перемога».

Візуалізація стадіону «Чемпіон»

Третій проєкт, що отримав МУО – центральний міський стадіон «Чемпіон». Проєктом передбачається відновлення поля, трибун та підтрибунних приміщень. Відбудова фінансується платформою UNITED 24. Водночас для завершення проєкту буде залучатися додаткове фінансування, зокрема збір коштів оголосив український футболіст Андрій Шевченко.

3 200 будівель на території міста та громади пошкоджено, 2 613 приватних садиб та 643 багатоквартирні будівлі пошкоджено або знищено. За оцінками KSE Institute, збитки інфраструктури Ірпеня становлять понад 25,3 млрд грн (майже 922 млн доларів), найбільше постраждав житловий сектор (17,7 млрд грн), майже 48% всього житлового фонду.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button