Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: ДСНС

Вранці росіяни здійснили найбільшу від початку великої війни атаку на на цивільну інфраструктуру Львова, повідомив міський голова Андрій Садовий. Наразі відомо про чотирьох загиблих.

Фото: МВС

Зруйновано третій-четвертий поверхи у двох під’їздах житлового будинку на вулиці Стрийській. Пошкоджено близько 30 будинків, понад 50 автомобілів, повідомляють в ОВА. Зокрема, виші, школа, будинок дитини, гуртожитки Львівської політехніки, електрична підстанція.

Фото: МВС

Загинули чотири людини, на момент влучання усі вони перебували в будинку. Наймолодша жертва — 21-річна дівчина, настаршій було 95 років.

34 людини поранені, з них 13 поклали в лікарню. Під завалами можуть бути ще люди, триває рятувальна операція.

«Перший вибух був, в мене вазони з квітами попадали, а потім другий — попадало вже все», — розповідає жителька будинку Радіо Свобода, сидячи на лавці з закривавленою рукою.

«Все постраждало, все. У хаті ні вікон, ні дверей, нічого немає. У чому були, в тому були. Трохи ногу поранило і голову, спину посікло», — каже інша.

Фото: телеграм Андрія Садового

Росія атакувала Львів ракетами «Калібр» з Чорного моря. Протиповітряна оборона збила сім із десяти ракет.

«Поруч з будинком, у який влучила ракета, є укриття. Воно у належному стані й на момент тривоги було відчинене. Але зі всього будинку в укритті перебували лише п’ятеро людей. Дуже прикро», — зазначив голова ОВА Максим Козицький.

Фото: телеграм Андрія Садового

Львів надасть 100 мільйонів на відновлення зруйнованих помешкань. Всім мешканцям, які втратили житло запропонували тимчасово проживати в готелі або в модульному містечку у Стрийському парку, розташованому поруч.

Уламки ракети впали також у двох селах Львівського і Золочівського району, постраждалих немає.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button