Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Візуалізації надані «Едельбург архітект»

Державна інспекція архітектури та містобудування зупинила будівництво торговельного центру на вулиці Хрещатик, 23б в Печерському районі Києва. Йдеться про перебудову приміщення колишнього ресторану «Гімалаї», повідомили у пресслужбі організації.

У результаті позапланової перевірки ДІАМ зупинила будівництво на вулиці Хрещатик, 23-Б, замовнику та генпідряднику винесено постанови про штрафи на суму майже 5 млн гривень.

За даними ДІАМ, будівництво здійснюється на ділянці, де раніше розташовувався ресторан «Гімалаї». Після продажу земельної ділянки приватній компанії вона оформила право власності на будівлю, отримала містобудівні умови та обмеження для реконструкції будівлі з надбудовою кафе. При цьому на сьогодні на ділянці фактично зводився п’ятиповерховий торговельний центр із трьома підземними поверхами.

Інспекція вказує, що 2022 року суд зобов’язав власників будівлі повернути їй первісний вигляд і узгодити проєкт реконструкції з об’єднанням багатоквартирного житлового будинку, територію якого частково (40 квадратних метрів) захопила компанія.

Читайте також: Що будують на місці закинутого кафе на Хрещатику (візуалізації)

ДІАМ зазначає, що у замовника будівництва відсутній дозвіл на проведення будівельних робіт на земельній ділянці, що свідчить про самочинне будівництво. Згідно із судовим рішенням від 17 лютого 2022 року, Печерський райсуд Києва зобов’язав ТОВ «Олімп-ЛТД» провести демонтаж прибудови площею 77,4 кв. м між будинками №21 та №23 на вулиці Хрещатик і повернути павільйону «Кава-чай» первісний вигляд.

Власником старої будівлі та замовником нового будівництва є одна й та сама компанія — ТОВ «Олімп-ЛТД». За даними сайту Youcontrol, її заснували родичі українського політика й бізнесмена Михайла Бродського — його дружина Світлана та син Юрій.

31 березня 2020 року колишня ДАБІ видала дозвіл ТОВ «Олімп- ЛТД» дозвіл на реконструкцію з надбудовою кафе на вулиці Хрещатик, 23-Б у Києві. Тоді йшлося про будівництво чотириповерхової будівлі. У 1990-х роках там був ресторан «Гімалаї», а в 1970-1980-х популярний на той час заклад «Чай.Кофе».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button