Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23545 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/regiojet

Чеський приватний перевізник RegioJet від минулого року пропонує квитки на маршрут Прага-Львів, а також до Києва, Тернополя та низки інших міст. Пасажири мають пересідати на український потяг у польському Перемишлі, однак подорож здійснюється за єдиним квитком.

RegioJet повідомляв, що має домовленості з Укрзалізницею, але виявляється, це не так.

Чимало пасажирів, які купували такий єдиний квиток, виявляють, що їхню поїздку в українському поїзді скасовано. RegioJet пропонує повернути вартість квитка на цю частину маршруту, місце в чеському поїзді зберігається. Історії українок, які отримали від чеської компанії «листи щастя» можна почитати, зокрема, тут, тут і тут. В одному випадку пасажирка поїзду Київ-Перемишль виявила, що її квиток дійсний, але те саме місце було продано ще одній пасажирці.

Зразок листа від RegioJet про відсутність квитків

Обурені українки зверталися до Укрзалізниці й отримували пояснення, що ті не мають жодних домовленостей з RegioJet. Чеський перевізник просто купляє квитки на українські поїзди так само, як це зробив би пасажир самостійно, і перепродає вже власним клієнтам. При цьому через високий попит RegioJet часто не вдається викупити квитки української залізниці.

Коментар представниці Укрзалізниці Анастасії Золотарьової

На власному досвіді пасажири виявили, що єдиний квиток RegioJet не дає жодних вигод, лише ризики, пише avianews.com:

  • відсутня економія. Вартість єдиного квитка не нижча, ніж якщо самостійно купувати квиток RegioJet Прага-Перемишль і окремо квиток із Перемишля до України в системі Укрзалізниці;
  • відсутня додаткова гарантія пересадки. Поїзд Укрзалізниці у будь-якому разі чекає на пасажирів із Праги, якщо чеський потяг затримується. Це поширена практика на багатьох популярних стиковках, незалежно від наявності домовленостей між перевізниками;
  • єдиний квиток RegioJet можна повернути лише за сім днів до поїздки. Натомість Укрзалізниця дозволяє отримати деяку суму відшкодування навіть після відправлення поїзда;
  • RegioJet не дозволяє пасажиру вибрати місця на український відрізок маршруту.

Таким чином, краще купувати два окремі квитки в RegioJet та Укрзалізниці. Квитки на маршруті Прага-Перемишль зазвичай розкуповуються на два тижні вперед (хоча є й винятки на ближчі дати), квитки з Перемишля до України з більшою вірогідністю доступні на всі дати.

Нагадаємо, RegioJet планує після вступу України до Євросоюзу оперувати поїздами вже на українській території, отримавши відповідну ліцензію.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button