Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Florian Kurrasch / Unsplash

Узодвж траси зі Львова до Жовкви прокладуть суцільну велодоріжку, повідомляє департамент міської агломерації Львівстької міськради.

Велодоріжки були передбачені проєктом реконструкції міжнародної траси М-09, який фінансує ЄБРР. Але планували прокладати їх лише в населених пунктах, а не уздовж траси.

Та три громади — Жовківська, Куликівська та Львівська — об’єдналися й ініціювали створення окремої суцільної велодоріжки. Зрештою її таки включили у проєкт реконструкції траси.

«Будівництво велодоріжки на трасі М-09 — безпрецедентне в Україні. У проєкті передбачено чимало інновацій, які до цього не застосовували», — зазначає заступник директора департаменту агломерації Роман Кізима. 

У Жовкві вважають, що будівництво велодоріжки має стратегічне значення: популяризуватиме місто і залучатиме туристів. Наприклад, торік тут провели два чемпіонати України з велоспорту. «Жовква потроху стає велосипедною столицею України», — каже міський голова Олег Вольський.

20% населення з навколишніх громад готові регулярно їздити до Львова на велосипедах чи електросамокатах, згідно з опитуванням Київського міжнародного інституту соціології.

Зараз триває обговорення, аби велодоріжка доходила не лише до Жовкви, але й до Рави-Руської — тобто майже до польського кордону.

«Велодоріжка від Львова до Жовкви, а нині активно обговорюється, щоб її зробили до Рави-Руської, особливо актуальна в межах ЄвроВело. Це європейська мережа магістральних велосипедних сполучень, розроблена європейською федерацією велосипедистів і яка сполучає країни Європи між собою», — пояснює в.о. начальника управління вуличної інфраструктури Павло Сирватка.

Маршрути ЄвроВело

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button